Een ondernemerscoach: wat heb je eraan?
Waarom elke MKB-ondernemer een maatje kan gebruiken

‘Stilstand is achteruitgang’ wordt wel eens gezegd. Maar wat als je vooruit wilt met je bedrijf? Wat moet je dan doen? Nou… vooruitkijken, innoveren, veranderen en meebewegen. De wereld om je heen verandert continu, dus als MKB-ondernemer moet je ook constant in beweging zijn.

Ondernemen is… vooruitzien en regeren

Innoveren en veranderen zijn een voorwaarde voor groei. Maar welke weg moet je inslaan? Ik zet graag de mogelijkheden met je op een rijtje. Waar wil je heen met je bedrijf? Wat verandert er in de wereld van je klanten? Hoe kan je daarop inspelen? Ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor je, en hoe kan je die grijpen? Zijn er bottlenecks, en hoe kan je die oplossen? Dat zijn vragen waarop we samen een antwoord gaan vinden.

Ondernemen is… durven vragen en delen

In het MKB sta je vaak alleen aan de top. Van jou als directeur en/of eigenaar wordt verwacht dat je alles weet en kunt. Uit eigen ervaring weet ik hoe je als ondernemer kunt verlangen naar een maatje. Naar een vertrouweling waarmee je alles kunt bespreken. Naar een sparringpartner, die actief en kritisch met je meedenkt. Naar iemand die niet bang is om je een spiegel voor te houden, als dat nodig is. Naar een coach die naast je staat, wanneer jij belangrijke stappen neemt op het ondernemerspad. Die sparringpartner, die mentor, die coach, wil ik graag voor jou zijn.

Ondernemen is… doelen stellen én die behalen

Creatief en innovatief ondernemerschap zit in mijn bloed. Daarom help ik ondernemers zoals jij graag om doelen te stellen én die te behalen. Met mij haal je geen consultant met boekenwijsheid in huis, maar een mede-ondernemer met een berg aan kennis, kunde en ervaring. Iemand die weet wat het is om te innoveren, veranderen en groeien. Die met je meekijkt en meedenkt. Die je niet vertelt hoe jij je zaak moet runnen (het idee alleen al!) maar die naast je staat. Want uiteindelijk is en blijft het jouw bedrijf, en jouw toekomst. Je zou niet anders willen.

Heb jij interesse in een sparringpartner, mentor of coach?
Laten we dan eens met elkaar kennismaken.

Lucien Pot

MKB-Ondernemerscoach