Waarom? Daarom!

Het onderscheidend vermogen van de ondernemer

Veel ondernemers die ik spreek, vertellen me vaak wat ze doen. Hoe goed ze zijn en wat ze denken dat hun onderscheidend vermogen is. Tijdens het doorpraten over hun product of dienst ontdekken we vaak dat ze moeite hebben om hun echte passie te omschrijven.


Wat maakt het dat je als ondernemer met een grote lach staat te popelen om de wekker uit te zetten. Dat je al lang wakker wordt voordat de wekker afgaat. En nee, niet vanwege de stress of doordat je hoofd nog vol zit, maar vanwege de big smile van: Yes ik mag weer. De passie van je ondernemerschap zit hem namelijk niet in wat je doet of hoe je doet, maar voornamelijk waarom je dit doet. Wat is de trigger waardoor je als ondernemer begint te stralen? Dat je weet waarom je het allemaal doet. Daar begint het mee.

Simon Sinek is een Amerikaanse Management Consultant die hier een boek omheen heeft gemaakt: Begin met het waarom.

golden-circle-77f226c6

Maar waarom dit boek lezen als hij met een TedTalk op Youtube staat? Een snelcursus van zo’n 15 minuten. Net zo makkelijk.?

Dat willen we als ondernemers ook wel, toch? De video heb ik hieronder in mijn blog gezet.

Als je zijn video bekijkt investeer je dus zo’n 15 minuten in je persoonlijk ondernemerschap en ontdek je waarom de WHY in je ondernemerschap zo belangrijk is.

Graag praat ik daar verder met je over in een persoonlijk gesprek om samen te ontdekken waar jou passie zit en hoe we die kunnen laten herleven en om te laten zien hoe leuk ondernemen eigenlijk is.

Laat je even weten wat je er van vindt?

Groeten,

Lucien,

PS. Feedback over de blog stel ik op prijs. Dit is wel mijn eerste zelfgeschreven blog, dus wees een beetje “lief” voor me ?.

Profielfoto Lucien Pot

Mijn naam is Lucien Pot en ik ben sparringpartner, mentor en coach voor MKB-ondernemers. 25 jaar lang was ik directeur van ons familiebedrijf in verhuizingen en logistiek. Ik weet dus hoe het is om leiding te geven aan een groeiende organisatie, en wat het betekent om te opereren in een alsmaar veranderende wereld. Ik ken het plezier ervan, en de uitdagingen. Ik help graag ondernemers om uit de waan van de dag te komen en ze weer op scherp te zetten. Daar word ik blij van.

Voor welke uitdagingen sta jij? Vertel het me.
Dan help ik je graag om ze in jouw voordeel om te buigen.

Lucien Pot, CIO
MKB-Ondernemerscoach

Creatief, Inspirerend, Ondernemend

Neem Contact op

De blog gelijk lezen als die uitkomt? Klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Flexibele ingerichte kantoorunits te huur. Plug&Play

Graag wil ik jullie attent maken op het onderstaande.

Op een goed bereikbare locatie in Amersfoort Vathorst – De Hoef zijn mooie kantoorunits te huur met flexibele huurcontracten en maandelijks opzegbaar.

Via deze link kom je op een apart gedeelte van mijn website waar je meer informatie terug kan vinden over deze kantoorunits.

Kennen jullie mensen die een kantoorunit nodig hebben (van 20 m2 – 800 m2) geef ze deze link door of laat ze even contact met mij opnemen via onderstaand formulier.