Waar is mijn Waarom?

De zoektocht naar je passie

In mijn vorige blog, welke je hier nog terug kan lezen heb ik geschreven over de passie die we graag terug zien bij de ondernemers. Waar word jij nu blij van?

Het was erg leuk om in al jullie reacties terug te horen dat dit heel erg speelt bij iedereen. Wij ondernemers realiseren ons meer en meer dat de blijheid, passie en de zoektocht naar nieuwe kansen belangrijk zijn voor de continuïteit van ons bedrijf, maar ook zeker voor de continuïteit van onszelf.

Toch blijkt het niet eenvoudig om je eigen why! te vinden. Ga er maar aanstaan, helemaal terug naar de basis, waarom je doet wat je doet. Dit lukt bijna niet alleen. Het is prettig om dit samen met iemand te doen, die je daar de nodige vragen (ook confronterende) over durft te stellen. Ik durf dan te beweren dat het eigenlijk helemaal niet verstandig en niet nodig is om dit alleen te doen. Zoek daarom je maatje uit, met wie je deze zoektocht kan gaan maken. Laat je maatje doorvragen naar de dieper gelegen wens van je ondernemerschap. Dat maatje hoeft niet eens een bekende van je te zijn, integendeel. Misschien wel een onbekende die ver genoeg van je af staat, maar in wie je wel vertrouwen hebt. Die op een eerlijke integere manier met je aan de slag gaat om op zoek te gaan naar jouw waarom.

Het is ook verfrissend om eens terug te kijken of je bijvoorbeeld nog een assessment of persoonlijkheidstest hebt liggen. Wanneer je met bovenstaande kennis deze rapportage nog eens zou doorlezen (of samen met je maatje) dan zie je vaak jouw onderliggende passie terug.

Sinds 1 januari heb ik me aangesloten bij OndernemenPlus. Een landelijk netwerkorganisatie van ondernemerscoaches. Vanuit OndernemenPlus hebben we het zgn OndernemersProfiel. Een online assessment, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waarin jouw ondernemerskwaliteiten worden geduid naar je dagelijks ondernemerspraktijk en gelinked aan succesvol ondernemerschap, iEigenschappennclusief gesprek met ondernemerscoach over de resultaten. Het resultaat is een mooi profiel over wie je bent en op welke manier je naar zaken kijkt en wat je ondernemersdenkstijlen zijn. Deze worden weer gerelateerd naar succesvol ondernemerschap. Het leuke hieraan is dat het ook je passie laat zien. Zeker als je dit rapport verder bespreekt met je coach, welk gesprek onderdeel is van dit van deze dienst. We hebben al vele jaren ervaring met het Ondernemers Profiel en uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de ondernemers op basis hiervan tot actie overgaan.

De normale prijs voor dit profiel is € 395,00 excl. btw. Voor de eerste 20 aanmeldingen voor deze scan heb ik een korting bedongen bij Ondernemen Plus. Deze kan ik nu aanbieden voor € 325,00 excl. BTW. Vul daarvoor onderstaand formulier in, zodat ik dit rechtstreeks bij Ondernemen Plus kan aanmelden

Wil jij weten waar JOUW waarom is? Als je deze gevonden hebt, laat het me dan weten. We kunnen ook samen op zoek gaan!

Oh Ja! Klik hier voor een andere video van Simon in Maastricht ?. Geniet ervan

Groet,

Lucien,

PS, dit zijn mijn denkstijlen. Creatief genoeg zou ik denken  ?

Denkstijlen

Profielfoto Lucien Pot

Mijn naam is Lucien Pot en ik ben sparringpartner, mentor en coach voor MKB-ondernemers. 25 jaar lang was ik directeur van ons familiebedrijf in verhuizingen en logistiek. Ik weet dus hoe het is om leiding te geven aan een groeiende organisatie, en wat het betekent om te opereren in een alsmaar veranderende wereld. Ik ken het plezier ervan, en de uitdagingen. Ik help graag ondernemers om uit de waan van de dag te komen en ze weer op scherp te zetten. Daar word ik blij van.

Voor welke uitdagingen sta jij? Vertel het me.
Dan help ik je graag om ze in jouw voordeel om te buigen.

Lucien Pot, CIO
MKB-Ondernemerscoach

Creatief, Inspirerend, Ondernemend

Neem Contact op

Ondernemersprofiel aanvragen